Dodjela nagrada i priznanja Hrvatskog kineziološkog saveza 2023.

Poštovani,

želimo Vas obavijestiti da će Hrvatski kineziološki savez i ove godine, sukladno čl. 63. Statuta HKS-a i odredbama Pravilnika o dodjeli priznanja kineziolozima Hrvatske održati svečanu dodjelu priznanja zaslužnim kineziolozima.

Priznanja se dodjeljuju kineziolozima i Udrugama kineziologa. Priznanja se mogu dodijeliti i drugim osobama i institucijama, koji zaslužuju javno priznanje.

 

Priznanja se mogu dodijeliti za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju tjelesne i zdravstvene kulture u cijelosti; za posebna ostvarenja u znanstveno istraživačkom radu i trajan doprinos razvoju znanstvene misli i znanstvenim osnovama kineziologije; za dugogodišnji stručni rad i trajan doprinos razvoju i afirmacijama Hrvatskog kineziološkog saveza.

 

Priznanja koje se dodjeljuju su sljedeća:

 

1. Priznanje za uspješan rad, a godišnje se može dodijeliti najviše petnaest nagrada godišnje

2. Zahvalnica za uspješan dugogodišnji rad, a godišnje se može dodijeliti najviše deset nagrada.

3. Povelja za životno djelo „ZASLUŽNI KINEZIOLOG“  i novčanu nagradu koju za svaku godinu utvrđuje Upravni odbor. Godišnje se može dodijeliti najviše tri priznanja.

 

Priznanja se dodjeljuju na osnovu prijedloga: Članica Hrvatskog kineziološkog saveza, pojedinaca (istaknuti sportski djelatnici – članovi HKS-a) ili Upravnog odbora Hrvatskog kineziološkog saveza. Svi predlagači moraju osigurati prethodnu suglasnost Udruge ili institucije u kojoj kandidat djeluje.

Prijedlog priznanja mora se dostaviti u pisanom obliku i sadržavati sljedeće:

a) ispunjen OBRAZAC za prijavu 

a) životopis (obvezno navesti godine radnog staža)

b) mišljenje članice HKS-a (o radnim, stručnim i moralnim karakteristikama kandidata) ili mišljenje Zajednica športskih udruga

 

Prijedlozi se upućuju Povjerenstvu, a konačnu odluku, temeljem prijedloga Povjerenstva, donosi Upravni odbor. Mole se prijavitelji da pažljivo prouče i ispravno popune dokumentaciju za prijavu.

 

Prijedlozi za dodjelu priznanja zaprimat će se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i adresu: Hrvatski kineziološki savez – Upravni odbor, Zagreb, Horvaćanski zavoj 15 i to najkasnije do 17. studenog 2023. godine. Prijedlog je potrebno poslati i na e-mail adresu i na adresu HRKS-a poštom (pečat na omotnici do posljednjeg dana prijava). Molimo sve predlagače da dostave sve potrebne podatke o kandidatima odnosno kontakt osobe s adresama i broj telefona, te e-pošte radi lakše komunikacije.

 

Nakon donošenja odluke o dodjeli priznanja ista će biti objavljena na internetskoj stranici Hrvatskog kineziološkog saveza (www.hrks.hr), a svim predlagačima i nagrađenima biti će upućene pisane obavijesti.

 

O mjestu i načinu svečane dodjela priznanja zaslužnim kineziolozima Hrvatske, bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 

Zahvaljujemo se na suradnji, a u očekivanju Vaših prijedloga primite naše iskrene pozdrave.

 

Predsjednik HKS-a

 

prof. dr.sc. Goran Leko