Olimpizam na djelu 2023.

Zagreb, 24. siječnja 2023.

Hrvatski kineziološki savez (HKS) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpisali su sporazum za provedbu projekta „Olimpizam na djelu“ u 2023. godini.

Cilj projekta je zajednički djelovati na unaprjeđenju i podizanju kvalitete provođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture u školama, širenju olimpijskog obrazovanja, popularizaciji sporta i promicanju olimpijskih vrijednosti na sportskim terenima i izvan njih, osobito na područjima od posebne državne skrbi i područjima zahvaćenim prirodnim katastrofama. Suradnja se odnosi na provedbu natječaja za novčanu pomoć u nabavi sportske opreme potrebne za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture i izvannastavnih sportskih i tjelovježbenih aktivnosti, a koji će trajati od 15. veljače do 15. travnja 2023. godine.

Sporazum su potpisali ravnatelj Hrvatske olimpijske akademija Saša Ceraj i predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, u nazočnosti dopredsjednika Hrvatskog kineziološkog saveza Davorina Babića.

Projekt "Olimpizam na djelu" osmišljen je i prvi put realiziran 2022. godine, a ove godine odučili smo nastaviti suradnju te nam je drago da ćemo, barem djelomično, u nekim sredinama olakšati izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture te izvannastavih aktivnosti u školama.

IMG 20230126 WA0000